"До нас у тил висадився десант з Улан-Уде, першими бій прийняли артилеристи": Комбриг розповів про оборону Вознесенська та важкі бої за Білогорівку

Воїни 80-ї окремої гірничо-штурмової бригади героїчно захистили Вознесенськ на Миколаївщині. Також саме їхніми зусиллями було знищено сили ворога під час переправи через Сіверський Донець. Про деталі боїв розповів командир бригади Ігор Скибюк. Відео з інтерв'ю офіцера опублікував на сторінці у Facebook Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, передають Патріоти України.

"Вночі ми отримали сигнал бойової тривоги. Почали одразу діяти та виконувати завдання. День був дуже насичений. Вже в перший день ми бачили авіацію супротивника, вона працювала по нас. Але у нас все виходило", – розповів командир.

За його словами, великі колони противника намагалися стрімко просуватися, головним їхнім завданням було пройти вперед. "На Вознесенськ наступала 126-а бригада берегової охорони. Вони досить стрімко наступали, їхня тактика до підходу до Вознесенська була ефективною. Але наші підрозділи не дали противнику взяти населений пункт і пройти через Південний Буг. Це не дало ворогові просунутися до Одеси та Миколаєва й відіграло велику роль на півдні України", – зазначив офіцер.

Він відзначив ефективну роботу розвідки та велику підтримку з боку населення. За словами Скибюка, героїчно себе показала територіальна оборона Вознесенська. "Коли до нас у тил висадився десант з Улан-Уде, першими бій прийняли артилеристи. У нас були втрати, але ми їх просто розкатали", – поділився він.

Також командир розповів, як обороняли Білогорівку на Луганщині. За його словами, там було дуже багато подій. "Деякі моменти – це відверто кажучи, був подвиг наших захисників. Танки ворога намагалися прорватися в село. Артилерія супротивника мала перевагу. Була стіна вогню. Спокійного місця не було ніде, ні на першій лінії, ні в тилу. Вони не були боягузами, визнаю. Вони йшли вперед. А ми їх бачили та били", – розповів офіцер.

Усього у ворога було 9 спроб здійснити переправу через Сіверський Донець. "Навіть думками повертатися в ті події важко. Коли згадуєш втрати та докладені зусилля. Це була Курська дуга. Ми не мали права відступити", – резюмував Скибюк.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...