"До нас вона ближче": Лукашенко назвав Калінінградську область РФ "своєю" (відео)

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко в понеділок, 5 червня, заявив, що завжди називав Калінінградську область РФ «своєю», передають Патріоти України.

«Білорусь у Радянському Союзі, так би мовити, відповідала за Калінінградську область. Тому я її завжди називав своєю. Боявся, щоб росіяни не подумали, що ми там претендуємо захопити Калінінградську область. Хоча, напевно, це було б не гірше, якби Калінінградська область була ближче до Білорусі», — сказав диктатор під час зустрічі з російським губернатором цього регіону.

9 травня в Польщі офіційно рекомендували відмовитися від російської назви міста Калінінград і Калінінградської області, а казати Крулевець, Крулевецька область — це переклад польською мовою історичної назви Кенігсберг. Нинішню російську назву міста Варшава назвала «штучною і нав’язаною».

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...