"До поступок на користь РФ Україну ніхто не схиляв": Кулеба - про саміт у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що на переговорах президента України Володимира Зеленського, президента Туреччини Реджепа Ердогана та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша у Львові не йшлося про поступки України Росії. До цього політики нашу країну не схиляли. Про це Кулеба сказав у зверненні, опублікованому на його офіційній сторінці у Facebook у четвер, 18 серпня, передають Патріоти України.

Очільник МЗС також був присутній під час переговорів. "Ніхто нас до поступок на користь Росії не схиляв. Кажу це на випадок якоїсь "зради" у соцмережах. Дуже радий, що президенти Зеленський та Ердоган дуже довго говорили", – наголосив Кулеба.

Міністр повідомив, що співрозмовники скоординували "не просто позиції, а свої дії з ключових питань" – щодо "зернового коридору", звільнення українських військовополонених та ситуації на Запорізькій АЕС. Він зазначив, що особиста залученість Ердогана та Гутерреша дуже імпонує.

"Завершився саміт на трьох – президента України, президента Туреччини та генсека ООН. Підозрюю, що до завершення цієї війни від скоординованості та рішень цих трьох осіб залежатиме вирішення багатьох проблем дипломатичним шляхом. Між ними є взаєморозуміння, це – головне", – зазначив український міністр.

У Львові у Палаці Потоцьких 18 серпня відбулася зустріч президентів України Володимира Зеленського та Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Вона тривала лише 40 хвилин.

Зазначимо, напередодні тристоронньої зустрічі в мережі з'явилася інформація, що нібито під час візиту турецький президент запропонує своєму українському колезі прямі переговори з диктатором Володимиром Путіним.

Окрім того, російський правозахисник Марк Фейгін запевнив, що Гутерреш також схилятиме Зеленського до такого рішення – погодитися на подальші переговори. Водночас глава держави заявив, що всі дипломатичні переговори з російським керівництвом буде відновлено одразу після того, як армія окупантів залишить захоплені території України. До цього проведення будь-яких зустрічей не є доцільним.

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...