"До поступок на користь РФ Україну ніхто не схиляв": Кулеба - про саміт у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що на переговорах президента України Володимира Зеленського, президента Туреччини Реджепа Ердогана та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша у Львові не йшлося про поступки України Росії. До цього політики нашу країну не схиляли. Про це Кулеба сказав у зверненні, опублікованому на його офіційній сторінці у Facebook у четвер, 18 серпня, передають Патріоти України.

Очільник МЗС також був присутній під час переговорів. "Ніхто нас до поступок на користь Росії не схиляв. Кажу це на випадок якоїсь "зради" у соцмережах. Дуже радий, що президенти Зеленський та Ердоган дуже довго говорили", – наголосив Кулеба.

Міністр повідомив, що співрозмовники скоординували "не просто позиції, а свої дії з ключових питань" – щодо "зернового коридору", звільнення українських військовополонених та ситуації на Запорізькій АЕС. Він зазначив, що особиста залученість Ердогана та Гутерреша дуже імпонує.

"Завершився саміт на трьох – президента України, президента Туреччини та генсека ООН. Підозрюю, що до завершення цієї війни від скоординованості та рішень цих трьох осіб залежатиме вирішення багатьох проблем дипломатичним шляхом. Між ними є взаєморозуміння, це – головне", – зазначив український міністр.

У Львові у Палаці Потоцьких 18 серпня відбулася зустріч президентів України Володимира Зеленського та Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Вона тривала лише 40 хвилин.

Зазначимо, напередодні тристоронньої зустрічі в мережі з'явилася інформація, що нібито під час візиту турецький президент запропонує своєму українському колезі прямі переговори з диктатором Володимиром Путіним.

Окрім того, російський правозахисник Марк Фейгін запевнив, що Гутерреш також схилятиме Зеленського до такого рішення – погодитися на подальші переговори. Водночас глава держави заявив, що всі дипломатичні переговори з російським керівництвом буде відновлено одразу після того, як армія окупантів залишить захоплені території України. До цього проведення будь-яких зустрічей не є доцільним.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...