До Росії прибула нова партія іранських дронів-камікадзе: Експерт оцінив ризики

До Росії прибула нова партія іранських дронів-камікадзе. Зокрема про це свідчать масовані обстріли України. Думку про це сьогодні, 29 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив керівник програм безпеки Центру глобалістики “Стратегія ХХІ” Павло Лакійчук, передають Патріоти України.

За його словами, про це повідомляють наші друзі-партнери з району Каспійського моря, які відстежують рух суден північ-південь на Каспії, про те, що, можливо, будуть масовані нальоти безпілотниками.

"Але ворог і ракетні обстріли продовжує. Теж очевидно, і було прогнозовано, на жаль. Змінилося програмне забезпечення іранських безпілотників, що поставляються РФ. Наші військові будуть ще вивчати ті частини збитих безпілотників, які ми отримали у своє розпорядження", - каже експерт.

Зокрема, наразі йдеться про те, що змінилося програмне забезпечення для цих дронів, яке дозволяє більш маневрений політ.

"Власне, це залежить від того, як взаємодіє система самого безпілотника із супутниковим сигналом, наскільки точна передача координат у просторі. Ось ці питання вдосконалюються й використовуються кілька систем наведення по супутнику і, можливо, системи самонаведення навіть. Загалом, ворожа техніка стає складнішою”, — сказав Лакійчук. Він також зазначив, що отримання Росією такої кількості безпілотників свідчить про те, що РФ щось передає Ірану замість дронів.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...