"До рождения "историка" оставалось 300 лет": У мережі спростували слова Путіна про Україну, показавши карту 1648 року (фото)

У соціальних мережах прокоментували заяву глави Кремля Володимира Путіна про те, що Україна нібито є "породженням радянського періоду", передають Патріоти України.

Напередодні в інтерв'ю одному з федеральних російських каналів Путін заявив, що своїм походженням українська держава нібито "зобов'язана СРСР". Однак користувачі спростували слова Путіна і заявили, що історія України нараховує кілька століть, а перша офіційна згадка про неї з'явилися ще в 17-му столітті. Перша Генеральна карта України з'явилася в 1648 році і була складена голландським гравером і картографом Вільгельмом Гондіусом.

Джерелом для карти йому послужила рукописна карта, виконана Гійомом Левассером де Бопланом. Вона є не тільки першою і найбільш достовірною історичною картою частини Східної Європи, на якій вказана територія сучасної України: в кутку карти латинськими буквами нанесено нинішню назву країни - Ukraina.

"Путин публично заявил, что Украина - это "порождение советского периода". Шел 1648 год. До рождения нынешнего главного кремлевского историка оставалось 300 лет и 4 года. Никто еще не знал, что Украины никогда не существовало..." - написав у Twitter блогер Vitαuskαs.


Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...