Дорозвідка встановила результат: Міноборони підтвердило знищення російського центру космічного зв'язку в Криму

Окупанти втратили широкий спектр можливостей по наведенню цілей на Україну

Міністерство оборони України підтвердило, що Сили оборони 23 червня знищили російський центр космічного зв'язку під час вечірньої ракетної атаки на тимчасово окупований Крим 23 червняпередають Патріоти України.

"Сили оборони України продовжують зменшувати бойовий потенціал та спроможності ворога. Зокрема, цей тиждень відзначився знищенням російського Центру космічного стеження та зв’язку в тимчасово окупованому Криму, що є важливою військовою складовою у системі супутникового зв'язку та навігації для росіян", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві відзвітували про знищення на минулому тижні Силами оборони зенітно-ракетного комплексу "Оса", штурмового літака Су-25 та 2-ох Градів БМ-21.

Нагадаємо, супутник зафіксував сліди від пожеж на території військового об’єкту РФ у селі Вітине під Євпаторією, де 23 червня пролунали вибухи. За даними OpenStreetMap, у цьому місці знаходиться 40-й окремий командно-вимірювальний комплекс (Центр дальнього космічного зв’язку), який входить до складу Повітряно-космічних сил РФ. Це важлива військова частина у системі російського космічного зв'язку та супутникової навігації.

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...