До сакральної дати Путін планує повторити сценарій Оленівки, - військовий експерт

Російська Федерація до 24 серпня - Дня Незалежності України - має намір повторити у Маріуполі кривавий сценарій Оленівки. За оперативною інформацією, російські спецслужби готують провокацію завдати ракетного обстрілу "Точкою-У" по суду у Маріуполі під час судового процесу над військовополоненими бійцями "Азову". Про це розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов в інтерв’ю, передають Патріоти України.

Снєгирьов підкреслив, що РФ планує обстріляти будівлю суду, щоб потім звинуватити у цьому українську сторону, оскільки нібито, за версією країни-окупантки, бійці полку "Азову" даватимуть свідчення проти України.

"До 24 серпня в окупованому місті Маріуполі готується проведення так званого судового процесу над військовополоненими полку "Азов". Але йдеться про те, що спецслужбами Російської Федерації буде здійснений сценарій чи то обстрілів приміщення суду з використанням тактичних ракетних комплексів "Точка-У" начебто українською стороною, чи то підрив самої будівлі суду. Ці заходи готуються саме до 24 серпня. Варто говорити, що до ракетних обстрілів Україна уже має певний імунітет. Йдеться про те, що буде реалізований сценарій Оленівки.

За оперативною інформацію, готується цей кривавий сценарій в місті Маріуполі. Коли під видом обстрілу ЗСУ з метою начебто унеможливлення проведення судового процесу над бійцями полку "Азов", які нібито, за версією РФ, будуть свідчити проти України, буде задіяний подібний механізм", - зауважив експерт.

Він додав, що свого часу Україні вдалося зірвати криваві провокації. Тоді ідентифікувати 5 ракетних комплексів "Точка-У", які були розгорнути поблизу селища Смолянинове, що розташоване на окупованій території Луганщини. Окупанти мали намір завдати ударів по окупованих територіях Луганської області, передусім по обласному центру.
Джерело: ТСН.ua

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...

"Проводиться значна робота": Стало відомо, які ракети запускатимуть із українських F-16

понеділок, 6 травень 2024, 13:50

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту, голова комісії з питань оборони та збройних сил Томас Гасіллуд, передають Патріоти Укр...