До стратегічного контрнаступу лишилось недовго: ЗСУ готуються звільнити Херсон, - Інститут вивчення війни

Вздовж всієї лінії фронту на півдні України точиться інтенсивна артилерійська дуель, ЗСУ нищать склади окупантів та скупчення техніки.

.ЗСУ продовжують створювати умови для контрнаступу на Херсон. Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW) за підсумками середи, 6 липня, передають Патріоти України.

"Дані дистанційного зондування FIRMS показали велику кількість пожеж уздовж кордону Херсон-Миколаїв та Херсон-Дніпропетровська область. На геолокованих кадрах видно, як українські та російські сили вели артилерійський вогонь у районі Снігурівки та Андріївки на кордоні Херсонської та Миколаївської областей.

Українське оперативне командування Південь додало, що російські війська завдали ракетних ударів по житловій інфраструктурі в Нечаяному (приблизно за 33 км на захід від Миколаєва), але російські Telegram-канали стверджували, що російські ракети завдали удару по українських позиціях", - сказано в повідомленні.

Аналітики стверджують, ґрунтуючись на супутникових знімках, що ЗСУ завдали ударів по ворожих позиціях у районі херсонського аеропорту (поблизу Чорнобаївки). Також згадується удар по складі боєприпасів росіян у районі Херсонського вокзалу.

Також повідомляється, що напередодні окупанти провели безуспішні наступальні операції на північному заході Херсонської області та продовжують вести артилерійський вогонь по всій південній осі для відбиття українських атак.

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...

Шлях на останні великі міста Донеччини буде відкритий: Втрата Часового Яру - це лише питання часу - ГУР попереджає про небезпеку

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:15

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький вважає, що висотний опорний пункт у місті Часів Яр має бути предметом занепокоєння, адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області. Про це...