До створення спецтрибуналу щодо злочинів Росії вже приєдналися понад 40 країн, - генпрокурор України

До створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України долучилися понад 40 держав. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костнин в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він також підкреслив, що робота над форматом трибуналу триває постійно. При цьому за останній рік удвічі збільшилася кількість країн, які приєдналися до цієї ініціативи. «Поки триває дискусія з приводу юридичної моделі трибуналу, уже працює міжнародний центр із переслідування за злочин агресії проти України. Він працює в Гаазі з липня 2023 року», — розповів генпрокурор.

Також він додав, що в цьому центрі прокурори України та країн-партнерів уже збирають докази російської агресії та розробляють стратегію кримінального переслідування за цей міжнародний злочин.

Він підкреслив, що завдання України — узгодження юридичної моделі та створення спецтрибуналу не залежно від того часу, коли закінчиться війна.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...