До Верховного суду надійшов позов про скасування указу Зеленського про розпуск ВР

Заяву подала фізична особа. Суддя до 29 травня має винести ухвалу про наступні процесуальні дії.

Позов про скасування указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради надійшов до Верховного Суду. Про це повідомляється на сторінці суду в Facebook, передають Патріоти України.

"До Верховного Суду надійшла позовна заява про визнання протиправним та нечинним Указу Президента України від 21 травня 2019 року № 303/2019 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів", - йдеться в повідомленні.

Заяву подала фізична особа. Тепер суддя до 29 травня має винести ухвалу про наступні процесуальні дії.

Екс-кандидат в президенти Олександр Данилюк заявив у себе в Facebook, що його політична партія оскаржила указ президента Володимира Зеленського про розпуск Ради, який вже був опублікований і набрав чинності. За словами Данилюка, Громадянський рух "Спільна справа" подав скаргу до Верховного суду України.

Сам Зеленський у себе в Twitter назвав це "поганими новинами", але пообіцяв не здаватися і йти до кінця.

Нагадаємо, в ході інавгураційної промови Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради.

21 травня відбулися обов'язкові перед розпуском Верховної Ради консультації глави держави з керівниками парламенту і депутатських фракцій і груп. Увечері цього ж дня на сайті президента країни з'явився указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання і призначення виборів на 21 липня.

23 травня указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання і призначення виборів на 21 липня набув чинності.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...