До війни із власним народом готові? Білорусь представила бронеавто Volat нової версії (фото)

Виробником повідомляється, що рішення, які застосовуються в автомобілі, забезпечують оптимальні характеристики надійності та захисту від загроз у військовому середовищі.

Мінський завод колісних тягачів (МЗКТ) представив новітній легкоброньований автомобіль Volat-490101, передають Патріоти України з посиланням на Державний військово-промисловий комітет Республіки Білорусь.

Як повідомили в пресслужбі МЗКТ, на стенді форумі «Армія-2020» підприємством демонструється легкоброньований автомобіль МЗКТ-490101 в експортній комплектації.

У порівнянні з моделлю МЗКТ-490100, дебют якої відбувся у 2016 році, бронеавтомобіль другого покоління зазнав значних змін в конструкції як в частині загального компонування, використовуваних компонентів, технічних характеристик машини, так і в частині рівня балістичного і протимінного захисту.

Новинка являє собою легкоброньованої 5-місний автомобіль, який призначений для перевезення і захисту екіпажу від ураження стрілецькою зброєю та осколків від вибухових пристроїв.

Легкоброньований автомобіль Volat-490101. Серпень 2020.

Виробником повідомляється, що рішення, які застосовуються в автомобілі, забезпечують оптимальні характеристики надійності та захисту від загроз у військовому середовищі. Ергономіка, динаміка, безпека і надійність шасі забезпечують його використання в найсуворіших умовах експлуатації.

Volat

Бронеавтомобіль МЗКТ-490101 є повнопривідним з колісною формулою 4х4. Вантажність становить 1800 кг. Є вантажний (багажний) відсік.

Силова установка автомобілю складається з 6-літрового двигуна Doosan DL06 (Пд.Корея) потужністю 270 к.с. і 6-швидкісною автоматичною гідромеханічної передачі Allison (США). Двошвидкісна роздавальна коробка компанії ADS (Чехія) з’єднана в єдиний силовий агрегат з двигуном і трансмісією.

Легкоброньований автомобіль Volat-490101. Серпень 2020.

Корпус 4-дверний, обладнаний енергопоглинаючими сидіннями, фальшпідлогою, а також протимінним піддоном. У дверях є бійниці. На даху корпусу встановлений поворотний люк з можливістю заміни на вогневий модуль.

Виробником відзначається, що рівень балістичного захисту – 2, протимінної – 2а / 2b з STANAG 4569.

Плавність ходу забезпечується незалежної важільно-пружинної підвіски з амортизаторами, а висока прохідність – наявністю повного диференціального приводу з можливістю блокування, високого кліренсу (не менше 450 мм), а також наявністю системи регулювання тиску повітря в шинах і застосуванням в колесах пристрою Runflat.

Легкоброньований автомобіль Volat-490101. Серпень 2020.

На додаток до всього встановлена електрична лебідка з тяговим зусиллям 7,4 тонни.

МЗКТ-490101 укомплектований системою кругового-відеоогляду й бортовий інформаційно-керуючою системою, яка здійснює контроль параметрів шасі та виводити інформацію на один з двох кольорових графічних дисплеїв.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...