До війни не готовий: Зеленський пояснив, що буде у разі провалу "нормандських переговорів" у Парижі

У разі провалу переговорів у "нормандському форматі" в Парижі, президент України Володимир Зеленський не планує віддавати указів про наступ на Донбасі і розуміє, що це може викликати негативну реакцію у багатьох українців. Про це він розповів в інтерв'ю іноземним ЗМІ, передають Патріоти України.

Він заявив, що вважає прихильників більш радикальних дій на Донбасі "гарячими головами", на яких впливає попередня влада.

"У будь-якому випадку я не почну війну на Донбасі ... Вважаю, що цими людьми керують попередні правителі. І, чесно кажучи, мене це дивує. І не тільки мене - запитаєте політиків за кордоном. Усі дивуються, що таких людей підтримують і підживлюють, кажучи: це наша країна, завтра ми її отримаємо", - сказав Зеленський.

Також глава держави наголосив, що виступає за проведення місцевих виборів на окремих територіях Донбасу вже після їх деокупації.

Зеленський назвав і найскладніше питання, яке можуть обговорювати сторони Нормандського формату: що згідно з Мінськими угодами місцеві вибори повинні бути проведені до відновлення контролю над кордоном, в той же час Україну такий варіант категорично не влаштовує.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...