"До виходу на держкордон залишається 50 км": Залужний розповів про контрнаступ на Харківщині

Українські воїни продовжують звільняти українські землі від російських окупантів. Від початку вересня деокуповано понад 3 тисячі квадратних кілометрів, зокрема, на Харківщині. До державного кордону у Харківській області лишається близько 50 км. Про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, передають Патріоти України.

"Збройні Сили України продовжують звільнення окупованих росією територій. Від початку вересня понад 3000 кв км повернуто під контроль України. На Харківському напрямку ми почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км", – наголосив він.

Залужний також показав яскраві світлини зі звільнених населених пунктів - Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка та Вільхуватка. На них видно розгромлені ворожі позиції з пафосними назвами та кинуті загарбниками арсенали боєприпасів. Тепер вони послужать для деокупації української землі від армії держави-агресора.

"На цих світлинах - результати роботи кількох підрозділів Збройних Сил. У тісній взаємодії вони звільнили села Байрак, Нова Гусарівка, Щурівка й Вільхуватка. Захоплення потужних укріпрайонів російських військ, котрі вони гордо назвали "Масква", "Омск" й "Пітєр", дало змогу розгорнути контрнаступ на Балаклію, Ізюм та Куп‘янськ", – зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

Він підкреслив, що пишається українською армією і кожним Героєм, який нині робить неймовірне задля майбутньої перемоги. "Пишаюся і вдячний кожному українському військовослужбовцю. Маю за честь боротися пліч-о-пліч з вами. Вічна Пам’ять полеглим в боях за Україну!" – наголосив Залужний.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...