До закінчення окупації Криму Росія так і буде в очах решти світу країною зі спірними кордонами, - Портников

Саміт Кримської платформи в Києві стане черговим нагадуванням про те, що в 2014-му російський президент Володимир Путін глибоко помилявся, розраховуючи на визнання світом російського статусу півострова. Про це у своїй колонці пише український журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України.

Через сім років світ і не думає погоджуватися з російською анексією Криму, констатує він. «Жодного просування в бік визнання легітимності окупованого росіянами півострова не спостерігається. І коли почне працювати форум Кримської платформи, навіть звичайні громадяни Росії побачать, що всесвітня незгода з окупацією Криму — це не українська вигадка, а очевидний факт. Що Крим вважають російським тільки в самій Росії, а за її межами це українська територія», — йдеться в колонці.

Отже, упевнений журналіст, Москві не варто розраховувати на скасування санкцій, які змусили державні і приватні російські компанії утриматися від роботи на півострові. «До закінчення окупації Криму Росія так і буде в очах решти світу країною зі спірними кордонами. Кордонами, які захищає тільки сила, а не закон. І це ще одне болюче нагадування для російського керівництва. Адже з точки зору російського законодавства Крим — не окуповані терени, не колонія, а такий само суб'єкт Російської Федерації, як Брянська область. І сумніватися в цьому, на думку Кремля, все одно що сумніватися в тому, що Баварія — це частина Німеччини, а Техас — частина Сполучених Штатів. Але саме з цим твердженням світ не збирається погоджуватися», — зазначив Портников.

У Росії тому так роздратовано реагують на старт Кримської платформи, що рано чи пізно навіть людям, далеким від політики, доведеться визнати, що Путін є людиною, яка втягнула свою країну в авантюру, вважає журналіст.

Вже найближчими днями: У Байдена анонсували новий пакет військової допомоги Україні

понеділок, 13 травень 2024, 22:55

Сполучені Штати Америки найближчими днями оголосять про передачу Україні нового пакета військової допомоги. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на офіційну заяву радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана. За словами ч...

ЗСУ збили російський Су-25 - Генштаб

понеділок, 13 травень 2024, 21:55

На фронті протягом останньої доби зафіксували близько 140 бойових зіткнень. Збройні сили України збили російський літак Су-25, передають Патріоти України. Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, окупанти завдали ші...