До збиття російського літака-розвідника А-50 може бути причетний винищувач НАТО, - експерт

Військовий експерт Роман Світан припускає, що російський літак-розвідник над Азовським морем міг збити західний винищувач F-16 або Reaper, передають Патріоти України.

"Відновити його дуже складно, хоча росіяни вже намагаються. Вони запустили ще один А-50, щоб "дивитися". Але закінчитися це, швидше за все, погано. У нас є достатня кількість механізмів, як можна було знищити на такій дальності цей А-50", - впевнений Світан.

Окрім цієї версії, експерт озвучив ще дві, чим могли знищити А-50. Це:

  • Patriot з дальністю за 150 км, який вже працює в Україні;
  • якийсь французький ракетний комплекс з ракетами певних модифікацій (Aster 30) з дальністю до 300 км;

"Такий "сарай з крилами" - це дуже хороша ціль, він світиться як новорічна ялинка для будь-якої системи, яка може дістати за дальністю", - підсумував він.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...