До зустрічі "гарматного м'яса" Путіна готові: Українські військові підігнали "Гради" до адмінмежі з окупованим Кримом

На Херсонщині поблизу адмінмежі з окупованим Росією Кримом військові провели навчання в умовах раптової зміни ситуації. Вони тренувалися захищати морське узбережжя і танконебезпечні ділянки суходолу під час протидії наступальній операції. Про це повідомив пресцентр командування об'єднаних сил Збройних сил України, зазначають Патріоти України.

"Бойові підрозділи реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" виконали завдання з придушення та знищення вогневих засобів, броньованої техніки та живої сили умовного противника", - ідеться в повідомленні.

Реактивна батарея здійснила марш у район тренувань, розгорнула в бойовий порядок і виконала заходи з підготовки до стрільби й управління вогнем.

Під час навчань військові використовували інформацію, що надавала артилерійська розвідка. Вона вивчала місцевість і розкривала цілі для ураження, а також вказівки операторів безпілотного літального апарату-розвідника.

Метою цих навчань було злагодження артилерійських підрозділів, вдосконалення польового вишколу особового складу, підвищення практичних навичок командирів в управлінні підрозділами.

"Результат свідчить сам за себе. Військові досягли високого рівня злагодженості у виконанні завдань", - зауважив командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...