До зустрічі з "KRAKEN" вважав себе "крутим": На Луганщині взяли в полон розвідника-окупанта (відео)

На Луганщині бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України "KRAKEN" провели вдалу операцію. Вони захопили у полон розвідника Головного розвідувального управління збройних сил Російської Федерації, його допитали. На телефоні полоненого українські воїни знайшли чимало цікавої інформації. Про це повідомив начальник штабу спецпідрозділу "KRAKEN" Костянтин Немічев, передають Патріоти України.

"У ході операції у Білогорівці бійцями спецпідрозділу ГУР МОУ "KRAKEN" був захоплений у полон розвідник ГРУ ВС РФ. Ми поспілкувалися з ним, вийшло досить цікаво. Звісно ж замість правди, Ванька почав розповідати заготовлену легенду. У ролику використаний матеріал з телефона цього ГРУшника. Будучи "досвідченим розвідником", він мав свій цифровий щоденник… Там його "бойовий шлях" Україною, спілкування з сім‘єю, дівчиною та коханкою", – зазначив Немічев.

Він виклав ролик, змонтований з матеріалів з телефона полоненого та фрагментів його допиту. "Титрування ролику зроблено російською, щоб інші такі Ванькі подивилися та зрозуміли, що на кожного "я же разведос, меня так просто не возьмёшь" знайдеться місце у нашому полоні, або ж в українському чорноземі", - підкреслив захисник України.

Полонений розвідник ГРУ Іван Євдошенко під час допиту почав озвучувати заздалегідь заготовану легенду: назвався старшим лейтенантом, командиром інженерно-технічного взводу одного з батальйонів 21 окремої мотострілкової бригади ЗС РФ.

Однак він збрехав. Виявити брехню допомогли світлини з його мобільного телефона. Насправді Євдошенко є старшим лейтенантом спецназу ГРУ. Родом він з Астраханської області, є спадковим військовим.

З допитів та матеріалів на телефоні полоненого вдалося встановити, що воює проти України він з 24 лютого. "Бойовий шлях" окупанта встановлено максимально деталізовано.

Сам окупант заявляє, що переважно "стояв на блокпостах". Водночас на його телефоні - багато відео, що підтверджують свавілля загарбників на захоплених територіях. Вони вдиралися у приватні будинки, жили там і перетворювали хати українців на "сараї".

Також окупанти грабували магазини, виносячи з них навіть дитяче харчування. За словами самого ж загарбника, в полон він потрапив 13 липня - після того, як напередодні ЗСУ провели артзачистку позицій ворога на промзоні в Білогорівці. Спецпризначенці "KRAKEN", як визнає сам Євдошенко, перед операцією провели добру розвідку місцевості, встановили місця скупчення та чисельність противників. Далі українські воїни знешкодили спостережні пости ворога. Оскільки ліквідували на постах окупантів за допомогою ножів, а не вогнепальної зброї - групу Євдошенка українцям вдалося заскочити зненацька.

Полонений зізнається: втекти йому не вдалося, відкрити вогонь по українських воїнах він просто не встиг. На телефоні полоненого ГРУшника українські воїни знайшли цікаві подробиці щодо його особистого життя. Так, приміром, він встигає не лише на війну в Україну їздити, а одночасно зустрічатися з двома жінками.

Дівчина Євдошенка переконує його, що він правильно зробив, коли пішов воювати, і пече йому пироги. А коханка - шле інтимні фото. Себе ГРУшник до зустрічі з "KRAKEN" вважав крутим розвідником, якого "так просто не візьмеш".

Нині він слізно просить у держави "забрати його по обміну чимшвиде", бо він дуже хоче додому, до мами.

Євдошенкові дозволили подзвонити матері. Та у розмові почала переконувати українських воїнів, що війна в Україні ні її родині, ні росіянам загалом "не потрібна". Згадала про родичів на Харківщині у Лозовій, з якими вона "втратила зв'язок".

"Ви розумієте, це страшно для всіх. Ось ця загибель беззмістовна. Ми завжди були братами. Завжди!" - заявила мати окупанта, що приїхав убивати українців.

Натомість бійці "KRAKEN" нагадали про "братську любов" Росії, яку вона в усій красі продемонструвала після 24 лютого.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...