"Добра людина" Лавров не дозволив: Папа Римський хотів зустрітися з Путіним після початку війни

Папа Римський Франциск хотів зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним 25 лютого і навіть поїхав домовлятися до російського посольства на наступний день після початку повномасштабної війни, передають Патріоти України.

У Vatican News з посиланням на заяву Папи додали, що він вирішив поговорити на цю тему з російським послом, якого вважає "доброю людиною".

"Я знаю його вже шість років, відколи він приїхав. Він є гуманістом. Пригадую коментар, який він тоді мені залишив: "Nous sommes tombés dans la dictature de l’argent" (ми потрапили в диктатуру грошей), говорячи про цивілізацію", - сказав Папа.

Понтифік під час цієї розмови він висловив свою готовність поїхати в Москву та переговорити з Путіним, якщо треба. "Мені дуже ввічливо відповів Лавров, мовляв, дякую, але на даний час цього не потрібно", - зазначив Папа.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...