"Добра російська традиція": В’ятрович сказав, коли буде палацовий переворот у РФ і як зміниться Росія

Палацовий переворот в Росії можливий, це добра російська традиція. І ймовірність такого перевороту зростатиме у залежності від того, як швидко буде наближатися перемога України у війні, передають Патріоти України.

Після цього Росія частково зміниться, адже Путін зараз є уособленням російських імперських настроїв, і його усунення з поста буде сильним ударом по російському суспільству. Про це сказав нардеп, історик, ексдиректор Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович під час чату на Главреді.

"Палацовий переворот можливий, це добра російська традиція. Це неодноразово відбувалося в Росії в XVII, XVIII і в XX століттях, коли керівника, який завдавав поразки вбивали, утримували в ув’язненні, душили подушкою чи раптом звільняли з займаної посади. Така ймовірність є, і вона буде зростати. Ця ймовірність зростає в залежності від того, наскільки близькою буде наша перемога", – зазначає В’ятрович.

У той же час варто розуміти, що війна РФ проти України – це війна не тільки Путіна, а й більшості росіян. Адже для багатьох громадян Росії те, що чинить їхня країна-агресорка є цілком прийнятним, каже історик.

"Тому зникнення або знищення Путіна буде шансом для України, аби запустити процеси перебудови Росії та провести там таку саму політику, яка проводилася в Німеччині після поразки Третього Рейху, коли Адольф Гітлер покінчив життя самогубством", – наголошує В’ятрович.

Він нагадав, що це не німці захотіли проводити денацифікацію після Другої світової війни – рішення примусово провести таку політику щодо ФРН прийняли держави, які перемогли Гітлера та Третій рейх. "Переконаний, що таке саме відбудеться з РФ після смерті Путіна або загибелі, або вбивства, або суду (можливі різні варіанти)", – каже історик.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...