"Добре виглядає на авіашоу, але це мотлох": Найкращий пілот США ємко оцінив російські Су-35

Найкращий пілот винищувачів F-16, підполковник у відставці Ден Гемптон ємко оцінив російські винищувачі Су-35, назвавши їх "мотлохом". За його словами, він би ніколи не зробив ставку на російський літак в бою з американським, передають Патріоти України.

"Вони його красиво фарбують, ставлять всякі круті зірочки і все інше. Але в глибині душі це насправді не такий хороший літак. Він добре виглядає на авіашоу, але моя особиста думка, що це мотлох", - сказав Гемптон в інтерв'ю Голосу Америки.

За його словами, невисокої думки про російські літаки більшість професійних льотчиків-винищувачів. Американський пілот зазначив, що на російських літаках навіть радари відстають від американських на 30 років.

"AESA радар – це передовий радар із системою електронного сканування (активна фазована антенна решітка, - ред.), який на 30 років випереджає радар, що знаходиться на Су-35", - зазначив він.

Гемптон додав, що Су-35 - занадто великий та має два двигуни, які димлять і видають літак."Це легко побачити, його легко вловити на радарі та вистрілити в нього далекобійною ракетою. І якщо наблизитися до нього, його видно за 10 миль (16 км,— ред.) до того, як він побачить вас, якщо ви коли-небудь потрапите в ближній повітряний бій", — каже пілот.

Інші системи на борту російського Су-35 - це також "типовий російський маркетинг". "Але якщо уважно придивитися, то насправді їх легко заглушити, що широко використовуємо і ми, і наші союзники (...) Я б не робив ставку в бою на Су-35 або будь-які літаки російського виробництва", - резюмував американський пілот.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...