Добре знають, що на них чекає: Співробітники ФСБ масово відмовляються їхати в Україну навіть за великі гроші

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії масово відмовляються їхати на війну в Україну. Вони не погоджуються навіть за підвищення зарплати в 6-8 разів і додаткові пільги. Відповідною інформацією поділилися автори Telegram-каналу "Можемо пояснити" з посиланням на джерело в ФСБ, передають Патріоти України.

РФ намагається сформувати на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Харківської та Запорізької областей нові підрозділи спецслужби. Потрібні військові контррозвідники, причому на всіх рівнях: від помічників чергового коменданта до оперативників і керівників середньої ланки.

Охочих відправитися в Україну вкрай мало, тому в ФСБ намагаються тиснути на співробітників, під якими "хитається крісло". Якщо людина на межі звільнення або "попереджена про неповну службову відповідність", то їй пропонують виїхати на війну. Обдзвонюються і колишні працівники спецслужби, які позбулися свого місця за дискредитуючих підстав.

Однак зусилля майже ні до чого не приводять. Джерело повідомило, що люди відмовляються, хоч їм і пропонують великі гроші: "З 200 осіб, яких обдзвонили, тільки троє сказали, що подумають. І це незважаючи на обіцянки величезних виплат і пільг".

Співробітникам ФСБ обіцяють платити від 450 до 600 тисяч рублів на місяць, якщо вони погодяться на "відрядження". Це в 6-8 разів більше, ніж зарплата за контрактом.

"Багато хто "купує здоров'я". Потрібна довідка з відомчої поліклініки коштує 300-400 тисяч рублів. Багато хто приносять довідки, що необхідний догляд за близькими. Зрозуміло, що це приводи, але з такими довідками юридично ніхто не може їх відправити. Крім того, в начальстві бояться хвилі невдоволень і судових позовів", — повідомив співрозмовник МО.

Відмови стали наслідком виснаженості. Спецслужба перебуває "в посиленні" п'ять місяців, а відпустки скасовано. Однак внутрішній відділ безпеки ФСБ уважно стежить за настроями серед співробітників. Якщо хтось висловлюється проти так званої "спецоперації", з ним одразу проводять профілактичні бесіди. Були також показові посилання на Далекий Схід і в Анадир. Тим часом у ФСБ хочуть пом'якшити умови для набору людей. Згідно з новим проектом указу, в спецслужбі зможуть працювати співробітники з середньою освітою і без досвіду строкової служби.

"Тут не просто голод. Співробітники пачками пишуть рапорти на звільнення. Однак з системи можна піти або вперед ногами, або з шлейфом кримінального переслідування", — підсумував співрозмовник.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...