Чергова перемога на морі: ВМСУ знищили два російські десантні катери біля Зміїного (відео)

Схоже битва за стратегічний острівець, котрий контролює морські комунікації з українських чорноморських портів, входить у нову фазу.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний повідомив, що українські військові 2 травня знищили два російських катери біля Зміїного, передають Патріоти України.

Поява ворожих морських суден в цьому квадраті вірогідно була пов'язана з наміром відновити сили окупантів на Зміїному після нищівного удару ЗСУ. Кожен зі знищених катерів міг нести десант з двох десятків вояків з притаманним озброєнням.

Пряма мова За лужного: "Сьогодні на світанку біля острова Зміїний було знищено два російські катери типу Раптор. Працює Байрактар".

Зокрема по першій цілі, яка знаходилась майже у берега, удар було завдано з дальності 7 км. По другому «Раптору», який вже намагався втекти від удару та встиг відійти на відстань 700 метрів — 6,6 км.

Варто також зазначити, що після потоплення флагману ВМС РФ на Чорному морі крейсера "Москва", котрий проводив операцію по захопленню Зміїного на початку війни, російські адмірали не наважуються підводити великі надводні кораблі до чорноморського побережжя України. Однак сподівання вирішити задачу на Зміїному маломірними суднами також зазнала жорстку відсіч.
Звісно, як і сподівались росіяни, українці не стали витрачати коштовні та нечисленні "Нептуни" заради бляшанок Путіна. Знайшлись більш економні засоби для боротьби за стратегічний острівець. Якщо для керованої бомби "Байрактару" ворожий танк цілком пристойна ціль, то швидкісний десантний катер з недосяжними тепер для держави-агресора британськими турбінами - тим більше.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...