"Доброму" следователю Козаку предназначено закончить операцию": Піонтковський вважає, що Зеленський майже капітулював перед Москвою

Володимир Зеленський вже підписав один з пунктів угоди під час саміту «нормандської четвірки» про «формулу Штайнмаєра» і особливий статус ОРДЛО і організації окупантів.

Очікувана кремлівська зміна куратора українського напрямку - Владислава Суркова на Дмитра Козака - знаменує собою початок заключного етапу повернення України в російську сферу впливу. Про це в коментарі заявив російський політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.
На його думку, Володимир Путін дав команду домовитися з українським лідером про долю Донбасу на російських умовах. «Вталкивание раковой опухоли Лугандонии в политическое тело Украины — задача всевластных российских спецслужб и двух армейских корпусов. Все это было реализовано с точки зрения украинского права», — сказав він.

Аналітик нагадав, що Зеленський підписав один з пунктів угоди під час саміту «нормандської четвірки» про «формулу Штайнмаєра» і особливий статус ОРДЛО і організації окупантів. Тепер, вважає Піонтковський, все це вже є в українському законодавстві. «В этом и состоит цель Путина, он считает, что добрый следователь Козак добьется этого более эффективно, чем злой следователь Сурков. Козак недавно продемонстрировал свое умение в Молдове, где достиг похожего результата – практическое возвращение в поле влияния России», — додав він.

Експерт не бачить ніяких змін в російській політиці по відношенню до України, а бачить зміни в політиці українського керівництва. «Оно началось 12 июля прошлого года, когда я не знаю кто, предатель или офицер российских спецслужб, Ермак подписал с Сурковым соглашение, обязывающее Украину выполнять всякие московские хотелки и поставившее ее в положение нерадивого школьника, которого ставят в угол и ругают за невыполнение домашних заданий. То же самое было утверждено в декабре на «нормандской» встрече. Вот доброму следователю Козаку предназначено закончить операцию», — зазначив він.

Піонтковський зазначив, відсилаючи до фільмів про Другу світову війну, до сцен допитів в Гестапо або НКВД, що коли змінюється злий слідчий на доброго, то це - найнебезпечніший момент для жертви. «Добрый следователь эффективнее, и он будет более эффективно проводить политику», — вважає експерт.

На його думку, квітневий раут переговорів лідерів «нормандської четвірки» відбудеться, і всі учасники будуть тиснути на Зеленського. «Будет нормандская группа, где два очень строгих дяденьки и одна очень строгая тетенька будут очень жестко спрашивать его, как он выполнил домашнее задание. «Стрелка» назначена», — додав він.

Піонтковський не виключає і того, що Зеленський візьме участь у заходах 9 травня в Москві, на яких лідер країни-агресора буде виступати як миротворець. «Зеленский может как послушный вассал прийти на Красную площадь и, надев на себя ярмо, пройти перед путинской колесницей», — резюмував політолог.

Джерело: InfoResist

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...