Добровільно став "головою" села: У Харківській області отримав підозру черговий колаборант (фото)

Слідчі оголосили підозру так званому "голові" села Оскіл Ізюмського району Валерію Ткачу. Він — уродженець Осколу. Співпрацювати з окупантами погодився добровільно. Про це повідомив начальник Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

"Його село було окуповане 12 квітня, а вже 22 числа того ж місяця окупанти, за його згоди, призначили Валерія місцевим головою. Цей чоловік до початку вересня "сумлінно" працював головою рідного селища, допомагаючи окупантам робити їх злочини", — розповів Болвінов.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, Валерію Ткачу — 55 років. Пропозицію стати "головою" села він отримав від бойовика так званої "ЛНР". Ткач організував роботу псевдооргану та контролював діяльність своїх підлеглих.

Підозру Ткачу сформували за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Валерію Ткачу загрожує до десяти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...