Добровольцем пішов захищати Україну: Під Бахмутом загинув український чемпіон з кікбоксингу

Захищаючи Україну, загинув 23-річний чемпіон Рівненської області з кікбоксингу WAKO Віталій Стіба. Він не служив в армії, але разом з братом вирішив піти добровольцем на війну. Проходив службу у складі спецроти "Гонор" батальйону "Вовки Да Вінчі" ДУК, мав позивний Вітаха, передають Патріоти України.

Віталій Скиба загинув в околицях Бахмута Донецької області, повідомляє сайт Янголи спорту. "Віталій не боявся відповідальності й твердо знав, що його покликання – захищати мир. Його силою волі, відданістю, щирістю – захоплювалися всі побратими. Командир Віталія каже, що настільки сильну духом людину за своє життя він ще не зустрічав", –розповів мер Рівного Олександр Третяк.

23 серпня під час зачистки ангару Віталій разом з іншими українськими військовими потрапив під ворожий обстріл й отримав смертельне поранення.

"Хлопці потрапили в засідку. Противник значно перевершував і кількісно, і озброєнням, але вони трималися і дали гідну відсіч. Почався масований артобстріл. "Вітаха" отримав поранення і перестав виходити на зв'язок. Спершу думали, що Віталій загинув, але через деякий час він вийшов на зв'язок... те, що він говорив, як він це говорив... він проявив надзвичайну мужність і стійкість", – зазначив командир Віталія Сергій.

Віталій народився і виріс у Рівному, навчався у 25-й школі, пізніше – у технічному коледжі. Займався єдиноборствами. "Молодий, сповнений сил і бажання жити Віталій Стиба завжди підкреслював - жодного страху, тільки погляд вперед! І ніяк інакше, ні кроку назад. Його любили брати і сестри, поважали друзі, цінували батьки", - йдеться на сайті міськради Рівного. Похований на рівненському Новому кладовищі.


Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....