Добровольці знов рятуватимуть Україну: У Києві створили Всеукраїнський громадський штаб оборони

В Україні створено Всеукраїнський громадський штаб оборони, який повинен займатися підготовкою та координацією цивільного населення у разі російської агресії. Таке рішення ухвалили делегати з’їзду регіональних Штабів оборони, що відбувся у Києві 8 грудня.

"Ми, як громадськість, скоріше за все мусимо стати координатором між спеціалізованими державними органами, між місцевою владою на рівні районів, на рівні ОТГ і на рівні областей", - заявив представник Руху сприяння територіальній обороні Андрій Гордієнко під час виступу на з’їзді.

Лідер Нацкорпусу Андрій Білецький заявив про необхідність консолідації зусиль усіх патріотичних та ветеранських рухів для оборони України та реформування чинної системи тероборони.

"Ми повинні в будь-яку хвилину бути готовими підставити державі наше плече. Допомогти. Бо це наше завдання - допомогти, не владі, але державі", - сказав Білецький.

У з’їзді як спікери також взяли участь представники найбільш успішних регіональних штабів оборони, місцевої влади, ДСНС, учасники територіальної оборони з інших країн.

Організаторами з'їзду є Інститут національного розвитку та Рух сприяння територіальній обороні України. Ініціатива Штабів оборони належить Національному Корпусу з метою підготовки громадян до протидії російському наступу.


З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...