Добити Путіна: США та країни Західної Європи планують посилити санкції проти РФ, - Держдеп

Сполучені Штати Америки разом із низкою європейських країн планують посилити санкції проти Росії за ведення нею війни проти України. Також розглядаються нові варіанти допомоги нашій державі, передають Патріоти України.

Обговорення провела перша заступниця американського держсекретаря Уенді Шерман 7 травня на зустрічі в Парижі з колегами із Британії, Франції, Німеччини та Італії. Про це йдеться на сайті Держдепу.

Також на заході були присутні заступник міністра закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі, державні секретарі німецького МЗС Андреас Міхаеліс, італійського – Етторе Франческо Секуї, французького – Франсуа Делатр.

Зазначається, що між учасниками відбулася велика бесіда щодо вторгнення військ РФ в Україну, важливості продовження надання останній військової допомоги й гуманітарної підтримки мільйонам тих українців, які змушені були покинути свій дім.

"Учасники скоординували плани додаткових санкцій та інших заходів для притягнення Росії до відповідальності", – йдеться у повідомленні.

Також вони обговорили загрозу для глобальної продовольчої безпеки, яку створює російська агресія.Раніше Шерман у межах зустрічі із заступником генсека НАТО Мірчею Джоане і постійними представниками Альянсу в Брюсселі висловила стурбованість США з приводу підтримки Китаєм агресії Кремля. За її словами, вона проявляється в поширенні КНР дезінформації про Північноатлантичний альянс і війну Росії проти України.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...