Добити режим Путіна: Байден заявив, що G7 оголосить ембарго на основний експорт Росії - золото

Президент США Джо Байден анонсував оголошення "Великою сімкою" ембарго на російське золото. Очільник Білого дому зазначив, що експорт золота приносить Росії десятки мільярдів доларів. Про це рішення лідери G7 мають оголосити на саміті лідерів. Саме для участі на цьому саміті Джо Байден прибув до Німеччини, передають Патріоти України.

Росію позбавлятимуть джерел фінансування війни

Джо Байден наголосив, що США роблять все для того, щоб позбавити Росію джерел фінансування війни проти України. Тому країни "Великої сімки" погодилися на ембарго золота країни-агресорки.

Разом G7 оголосить, що ми заборонимо імпорт російського золота – основного експорту, який приносить Росії десятки мільярдів доларів, – повідомив Байден.

За даними видання SkyNews, на ембарго російського золота погодилися США, Канада, Японія та Велика Британія. Водночас про те, чи вже погодилися на нові обмеження у Франції, Італії та Німеччині поки невідомо.

Саміт "Великої сімки": головне

26 червня у замку Ельмау у баварських Альпах почався саміт лідерів G7 – США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії та Японії. Крім того, на зустрічі присутні президентка Єврокомісії Урсула фор дер Ляєн та голова Європейської Ради Шарль Мішель. Для ширшого формату запрошені представники влади Індонезії, Індії, Сенегалу, Аргентини та Південно-Африканської Республіки.

На зустрічі обговорюватимуть наступні кроки у протистоянні російській агресії, а також низку глобальних економічних та екологічних питань.

Після проведення саміту лідери "Великої сімки" вирушать до Мадрида, де протягом 29 – 30 червня відбудеться саміт НАТО. Обидві зустрічі пройдуть на тлі російського вторгнення в Україну, а також світового сплеску інфляції, загрози рецесії і зростаючої проблеми з боку Китаю, який погрожує Тайваню.


https://24tv.ua/bayden-zayaviv-shho-g7-ogolosit-em...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...