Добити скрепи: Посольство США оголосило про припинення видачі віз росіянам

Починаючи з 12 травня посольство Сполучених Штатів Америки в Росії максимально скоротить консульські послуги, залишивши тільки ті, які необхідні в екстрених випадках громадянам США. Що стосується росіян, то їм візи відкриватимуть у дуже обмежених кількостях у разі, якщо йдеться про закінчення дипломатичної роботи або про питання життя і смерті, передають Патріоти України,

Таке оголошення дипустанова розмістила на своєму офіційному сайті. У заяві пояснили, що такі масштабні скорочення послуг спричинені повідомленням російського уряду від 23 квітня про свій намір заборонити представництву США в Росії працевлаштовувати іноземних громадян будь-ким.

"Оброблення неімміграційних віз для недипломатичних поїздок припиняється. Посольство у Москві в найближчому майбутньому не буде пропонувати звичайні нотаріальні послуги, консульські звіти про народження за кордоном або послуги з поновлення паспортів", – йдеться в повідомленні.

Також громадян США, які перебувають у Росії і термін дії чиїх віз добіг кінця, наполегливо закликали виїхати з Росії до 15 червня. Саме такий строк встановив російський уряд.

Крім того, наголосили дипломати, ситуація ускладнюється ще й тим, що надання екстрених послуг громадянам США в Росії також може бути відкладено або обмежено через урізання можливостей представників посольства виїжджати за межі Москви.

"Ми шкодуємо, що дії російського уряду змусили нас зменшити консульську потужність на 75%, і намагатимемося пропонувати громадянам США якомога більше послуг", – підсумували в посольстві США.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...