"Добивала авіація і артилерія": Контратака дніпровських десантників пройшла на "відмінно" (фото)

Дніпровські десантники контратакували за підтримки танків, артилерії та армійської авіації​.

На Дніпропетровщині тривають батальйонно-тактичні навчання військовослужбовців окремої повітрянодесантної Дніпропетровської бригади, інформує АрміяInform, передають Патріоти України. На полігоні десантники відпрацьовують тактичні дії підрозділів під час наступального та оборонного бою.

Під час наступу, після виявлення і знищення техніки та вогневих точок умовного противника і захоплення визначеного рубежу, батальйон перейшов до оборони. Надалі, за задумом навчань, ворог вирішив атакувати десантників – поки вони облаштовували нові позиції. Противник розгорнув колону в бойові порядки, однак її координати вже отримали сили підтримки батальйону – артилерія бригади та екіпажі вертольотів армійської авіації, які нанесли вогневе ураження по розвіданих цілях. Після цього в контратаку пішли танки десантників, які знищили залишки ворожих сил, що вціліли після ракетно-артилерійського удару.

вертольоти у військах

Десантники також вдосконалили злагодженість дій підрозділів під час форсування водної перешкоди та десантно-штурмових дій.

− Під час бойового злагодження батальйону було відпрацьовано дії підрозділів у різних видах бою. Цей практичний досвід знадобиться їм, коли вони будуть виконувати бойові завдання. Вважаю, що батальйон із поставленим завданням впорався. Вогневе ураження здійснено на оцінку «добре», підрозділи протиповітряної оборони спрацювали на «відмінно», – зазначив керівник навчань полковник Роман Забродський.


Фото Євгенія Романова та Сергія Дівєєва

Джерело: АрміяInform

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...