Додала проблем: Ще одна ракета Китаю розпалася на шматки на навколоземній орбіті

Представники Космічних сил США, заявили, що за день після запуску в космос, китайська легка ракета-носій "Чанчжен-6А" вибухнула в космосі й розпалася приблизно на 50 частин. Про це пише Forbes, передають Патріоти України.

11 листопада китайська ракета-носій легкого класу "Чанчжен-6А" вивела в космос новий супутник КНР, який призначений для спостережень за Землею під назвою "Юньхай-3". Однак вже 12 листопада щось сталося в космосі і внаслідок цієї події ракета вибухнула та розвалилася на частини. За словами американських військових, внаслідок катастрофи утворилося не менше 50 уламків різних розмірів, які стали додатковим космічним сміттям на низькій навколоземній орбіті Землі.

Астроном Сіз Басса вважає, що корпус ракети розвалився в космосі невдовзі після того, як від ракети відокремився науковий супутник "Юньхай-3".

"Спостереження за польотом ракети протягом кількох годин вказують на те, що міг статися витік палива. Другий ступінь ракети розвалився на десятки уламків, які швидко оберталися і залишали чіткі яскраві сліди в небі", — зазначив Басса.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...