Додали кумулятивний та запалювальний ефекти: Стало відомо, як Росія модернізувала "Шахеди"

Російська терористична армія продовжує модернізувати дрони-камікадзе Shahed для ударів по Україні. Зокрема, загарбники вкотре змінили бойову частину БПЛА. Тепер путінські терористи додали в Shahed кумулятивний та запалювальний ефекти. Про це йдеться у матеріаліDefense Express, передають Патріоти України.

Бойова частина дрона-камікадзе Shahed-136 отримала нову версію російського виробництва. Маркування нової бойової частини містить індекс "БСТ-52" та номер 206-2-23. Ці цифри вказують на те, що вибухівка була зроблена у 2023 році.Детальніше про технічні характеристики нової бойової частини БПЛА можна буде говорити лише після отримання більшої кількості даних для аналізу. Однак оприлюднені фото вже зараз говорять про те, що росіяни додали до бойової частини дрону кумулятивний ефект. Про це свідчить, зокрема, виїмка, що відповідає за створення кумулятивного струменя.

Водночас, аналітики зазначили, що ворог оснастив свої БПЛА додатковим термічним ефектом під час вибуху. Росіяни досягнули цього за рахунок установки всередину бойової частини запалювального елемента.

Примітно, що кумулятивний ефект викликає посилення дії вибуху шляхом його концентрації в заданому напрямку, що досягається зарядом зі спеціальним виїмкою. Поверхня заряду з боку виїмки покривається металевим облицюванням, товщина якого варіюється від часток міліметра до декількох міліметрів.

У свою чергу, запалювальний ефект використовується для ураження живої сили, у тому числі, в укриттях. Також за рахунок цього ефекту техніка та будівлі схильні до ще більшого ризику ураження.

"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...