Додати динаміки українській економіці і покарати зрадливого союзника: Зеленський завдав "IT-удару" по режиму Лукашенка

Білоруська IT-галузь вважалась однією з найкращих в Європі, тепер висококваліфіковані фахівці шукають притулку у сусідніх країнах.

Президент Володимир Зеленський підписав Указ №420/2020 “Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих фахівців, які є громадянами Республіки Білорусь“. Про це повідомляє прес-служба президента, зазначають Патріоти України.

Документ сприятиме розвитку інвестиційного потенціалу України та залученню висококваліфікованих ІТ-фахівців та інноваторів.

Згідно з указом, Кабмін повинен продовжити до 180 днів на рік термін тимчасового перебування на території України громадян Білорусі. Це стосується білоруських фахівців, імміграція яких відповідає інтересам нашої країни, і членів їх сімей.

Також уряд має запустити для них проект зі спрощеного оформлення посвідки на проживання. При цьому українська влада повинна передбачити можливість скорочення до 3 днів термінів для отримання таких документів без необхідності додаткового виїзду за межі України.

Окремо Кабмін повинен оптимізувати порядок отримання дозволів на використання праці іноземців та осіб без громадянства для працевлаштування громадян Білорусі, які є ІТ-фахівцями. Пропонується скоротити термін надання такого дозволу до 5 днів і включити можливість його отримання за принципом мовчазної згоди.

Згідно з указом, процедура реєстрації білоруських підприємців вимагає вдосконалення. Також уряд повинен забезпечити функціонування ресурсів для консультацій з білорусами, які іммігрують до України.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...