Договори, підписані з Росією, не вартують того паперу: Керівництво "Нафтогазу" заявило про великі ризики невиконання Росією обіцянок щодо транзиту, згідно з угодою, котру мають дооформити цього тижня

Москва може "кинути" Київ на $12 млрд, котрі Україна з великою вірогідністю мала б отримати за позовом до Стокгольмського арбітражу, котрий відкликається...

У Нафтогазі визнали, що існує ризик того, що Росія може відмовитися від транзиту газу через Україну, а Україна вже відкличе свої позови проти російського Газпрому. Про це в ефірі програми «Нині вже» на hromadske заявив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко, зазначають Патріоти України.

«Якщо ми відмовимось від нових позовів, а ми маємо це зробити, якщо транзит залишиться. А потім транзиту не буде, і виходить, що ми відмовилися від позовів без жодного сенсу, це є дуже великий ризик», — сказав він.

Вітренко наголосив, що саме тому Україна працює над «системою договорів, які мінімізують або повністю приберуть цей ризик».

«І це складна така справа, і тому є ризик того, що навіть домовленості, які були досягнуті, вони не будуть реалізовані. Я сподіваюся, що конструктивна робота, добросовісна робота з усіх сторін зробить так, щоб цього не сталося», — зазначив представник Нафтогазу.

Він додав, що Нафтогаз розраховує на підтримку європейських партнерів і на політичну підтримку з боку керівництва України.

«Щоб все ж таки чинився певний тиск на російську сторону, щоби вони дійсно добросовісно відпрацювали ці документі, і вони були підписані вже цього тижня, і цей протокол був впроваджений в життя, а не залишився тільки на папері», — резюмував Вітренко.

Нагадаємо, Україна та Росія змогли домовитися про продовження транзиту російського газу територією України.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...