Доки Україна втрачає час і людей: У Байдена вирішили поки не відправляти Києву ракети ATACMS, назвавши їх "непотрібними", - WP

Адміністрація президента США Джон Байдена впевнена в тому, що поки ракети ATACMS Україні не потрібні. Про це пише видання The Washington Post, передають Патріоти України.

Як повідомляють журналісти видання, у Міністерстві оборони США пожалілися на брак запасів ракет і заявили, що Україна наразі не потребує подібних ракет.

Офіційні особи Сполучених Штатів заявили, що адміністрація Байдена на цей час твердо дотримується рішення поки не відправляти ракети великої дальності в Україну, попри зростаючий тиск з боку американських законодавців і прохання київського уряду.

"Пентагон вважає, що у Києва є інші, більш нагальні потреби, ніж ATACMS, і побоюється, що відправка в Україну достатньої кількості зброї, щоб змінити ситуацію на полі бою, серйозно підірве готовність США до інших можливих конфліктів", - пише видання з посиланням на американських чиновників.

Крім того, повідомляється, що Lockheed Martin як і раніше виробляє 500 ATACMS на рік, але вся ця продукція призначена для продажу в інші країни. Кількість ракет ATACMS в арсеналі США тримається під секретом, їх використовує армія в бойових діях, навчаннях і періодичних випробуваннях.

До кінця 2023 року ATACMS на американських складах повинні замінити ракетою Precision Strike нового покоління, яка називається Prism.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...