Доля $700 000 000 американської військової допомоги: Провідні сенатори США після зустрічі з Зеленським на Банковій зробили заяву

Якщо адміністрація Трампа не схвалить до 30 вересня асигнування Україні запланованої військової допомоги, Київ втратить ці кошти, принаймні на кілька місяців.

Американські сенатори Рон Джонсон (ліворуч) і Кріс Мерфі (праворуч)

Сполучені Штати нададуть кошти для військової допомоги Україні цього або наступного фінансового року. Про це під час брифінгу у Києві після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявили американський сенатор від Демократичної партії Кріс Мерфі та голова підкомітету Сенату у закордонних справах щодо співробітництва в Європі та регіональної безпеки сенатор Рон Джонсон.

"Питання надання військової допомоги неодноразово одноголосно ухвалювалось Конгресом і зараз, зважаючи на те, що у нас добігає до кінця фінансовий рік, чи буде це рішення ухвалене, залежить від часового фактора, оскільки ми наприкінці фінансового року", - сказав Мерфі, відповідаючи на запитання щодо повідомлень про проблеми у напрямку надання військової допомоги Україні.

Джонсон додав, що зустрічався з Президентом Дональдом Трампом і переконував, щоб гроші, які залишаються у цьому фінансовому році, були використані на надання допомоги Україні.

"Якщо цього не трапиться, то сенатор Кріс Мерфі є у бюджетному комітеті, і ми переконані, що ми ухвалимо відповідне рішення щодо надання цієї фінансової допомоги в майбутньому фінансовому 2020 році. Підтримка США для України триватиме", - наголосив він.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...