Доля висить на волосині: Експерти назвали двох українських олігархів, по яких "вдарить" перемога Байдена

Перемога Джо Байдена на виборах президента США навряд чи позитивно позначиться на українських олігархах Ігореві Коломойському і Дмитрові Фірташі. Як говориться в матеріалі "Апострофа", Коломойський ще в листопаді 2019 го дав інтерв'ю The New York Times, в якому розкритикував демократів, передають Патріоти України.

"На місці Зеленського я би розслідував справи, про які просив Трамп (йшлося про компанію Burisma за участю сина Джо Байдена і мільйонні хабарі - Ред.) А якщо демократи надумають мудрувати з нами (говорили про можливу втрату Україною двопартійної підтримки в США - "Апостроф"), ми зблизимося з Росією. Російські танки стоятимуть біля Кракова і Варшави. Ваш НАТО буде бруднити штани і купувати памперси", - сказав тоді Коломойський.

Також варто пам'ятати, що у Коломойського в США є проблеми з законом, де його підозрюють у відмиванні коштів. Джерела "Апострофа" відзначають, що саме Коломойського підозрюють в організації тиску на Конституційний суд, що також є мінусом для олігарха.

В цілому ж, перемога Байдена для нього і його партнера Геннадія Боголюбова може закінчитися дуже погано, аж до повторення долі Павла Лазаренка.

Фірташа, який кілька разів був на волосині від екстрадиції в США, теж залучали до американських розбірок. У січні 2020 року помічник адвоката Трампа Руді Джуліані Лев Парнас розповідав, що Фірташу нібито пропонували видати компромат на компанію Burisma, в якій працював син Джо Байдена Хантер.

"Я можу сказати вам тільки одну річ: у мене немає ніякої інформації, я ніколи не збирав таку інформацію і нікого не фінансував, хто збирав би таку інформацію. І це б було великою помилкою з мого боку, якби я вирішив бути залученим в таку боротьбу", - сказав Фірташ американському виданню The New York Times.

Але і навіть такого кроку може не вистачити. Справа в тому, що австрійський суд дозволив передати олігарха американцям, але поки все гальмується завдяки армії адвокатів, які затягують процес. У 2015-му році процес проти нього був запущений саме демократами, а це може наблизити переїзд Фірташа в ізольоване приміщення за океаном.

Джерело: Апостроф

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...