Домовилися з Путіним: Лукашенко анонсував навчання Білорусі та Росії біля кордону України

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вони з очільником Росії Володимиром Путіним домовилися про проведення білорусько-російських військових навчань на кордоні України. Спільні навчання пройдуть в найближчі кілька місяців на кордоні Білорусі та України, сказав Лукашенко в інтерв'ю "РИА Новости", передають Патріоти України.

За його словами, навчання проходитиму "десь у два етапи". "Ми домовилися з президентом Путіним, що ми найближчим часом маємо разом провести навчання на південних кордонах, білорусько-українському кордоні... Поки ми ще плани ці верстаємо, але перший етап точно ми взимку проведемо", – поділився Лукашенко. Раніше Білорусь і Росія вже проводили спільні навчання.

Нагадаємо, навесні 2014 року Росія пішла на агресію проти України – захопила Крим і почала розхитувати ситуацію на частині Донбасу. Російська влада підтримала бойовиків, які захопили частину східної України й створили так звані "ДНР" і "ЛНР". На частину Донбасу також вдерлися російські війська.

Наприкінці жовтня 2021 року американське видання The Washington Post написало, що Росія збільшила чисельність своїх військ біля кордону українського кордону.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...