Дональд Туск дав цікаве пояснення, чому поляки не знищують чужі дрони

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не поспішають збивати неупізнані цілі у повітряному просторі країни, оскільки польській армії складно визначити, чи це не цивільні об’єкти. Про це він розповів польській газеті Rzeczpospolita, передають Патріоти України.

Так Туск прокоментував появу безпілотника у Польщі 26 серпня, назвавши "інцидентом", оскільки досі не мають підтвердження. "Майже 400 солдатів 24 години на добу шукають будь-які сліди безпілотника чи двох, як дехто каже, але поки що немає 100% впевненості, що вони увійшли в повітряний простір Польщі. Ми не знаємо, чиї вони були. Якщо вони взагалі існували", - заявив польський прем’єр.

Він зазначив, що зараз у Польщі за процедурою дозвіл на збиття таких об'єктів в умовах мирного часу має давати оперативний командувач генерал Мацей Кліщ. "Часто саме частки секунд унеможливлюють перевірку того, чи це не цивільний об'єкт. Чи це не літак, що заблукав", - пояснив він.

Туск також розповів, що у питанні збиття ймовірних російських ракет чи дронів союзники НАТО радять проявляти стриманість, "якщо немає загрози, якщо це не агресія". Сам же він "відкритий" до ймовірної зміни правил у такому випадку, "ми можемо змінити правила якнайшвидше". Проте уточнив, що "проблема зі збитими літаками часто має іншу природу". "Я дуже ціную розумну, виважену позицію наших військових. Вони не зацікавлені відкривати вогонь щоразу, коли в небі щось рухається. Від цього ми почуваємося в більшій безпеці", - зауважив він.

Потрібен великий ресурс: Українська армія формує нові бригади, очікуючи продовження війни до 2025 року, - Forbes

середа, 28 серпень 2024, 23:19

Українська армія розпочала формування нових механізованих бригад, що свідчить про те, що війна в Україні може тривати ще деякий час. Про це пише Forbes,передають Патріоти України. . Ресурс Militaryland який відстежує військові структури України, отрима...

Дональд Туск дав цікаве пояснення, чому поляки не знищують чужі дрони

середа, 28 серпень 2024, 20:41

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що не поспішають збивати неупізнані цілі у повітряному просторі країни, оскільки польській армії складно визначити, чи це не цивільні об’єкти. Про це він розповів польській газеті Rzeczpospolita, передають Па...