Донбас у пріоритеті: Експерт припустив, коли й завдяки чому може статися перелом у війні

Перелом у війні з Росією може настати уже в середині осені 2022 року, коли Україна отримає військову допомогу з ленд-лізу. Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт та аналітик Петро Черник, передають Патріоти України.

"Великих сил, щоб здійснювати повноцінні контрнаступальні операції з проривом до 10-15 км, противник не має. Але є стара східна військова мудрість: війна – шлях обману. І створення враження, що в одному місці концентруються війська, а в іншому може статися справжній удар – це основа основ будь-якого оперативного військового мистецтва", – пояснив експерт, відповідаючи на питання про те, як ЗСУ на сході скористатися перекиданням військ РФ на південь.

Він переконаний, що східний плацдарм для окупантів більш пріоритетний. Вони оголосили визнання так званих ЛДНР, а значить вийти на адміністративні кордони Донецької області їм необхідно до початку сезону дощів, який не дозволить рухатися важкій техніці.

Отже, замикати ці межі – їхнє стратегічне завдання. "Згадаймо, що найбільші їхні успіхи – Сєвєродонецьк та Лисичанськ – були понад місяць тому. Далі вони суттєво просунутися не змогли. Якість українського опору зростає з кожним днем дедалі більше. На мою думку, переломний момент може настати тоді, коли ми матимемо хорошу якісну авіацію. Її ми можемо отримати за ленд-лізом десь на середину осені", – сказав Черник.

Раніше президент України Володимир Зеленський зазначав, що на Донбасі продовжуються жорстокі бої. Зокрема, найгарячіші точки фронту на цьому напрямку - без змін - Авдіївка, Мар'їнка, Піски, Бахмут, увесь відповідний напрямок.

Як зазначали у звіті ISW, окупанти намагаються відвернути українські сили від контратак на півдні, атакуючи райони Бахмута і Сіверська в Донецькій області. Проте, радника глави Офісу президента Олексій Арестович заявляв, що нинішні темпи просування російських військ в Донецькій області не дозволять взяти Бахмут, Сіверськ та інші міста.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...