Донбасу хочуть дати особливий статус: Меркель підтримала "формулу Штайнмаєра" для українського законодавства

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство, передають Патріоти України.

"На жаль, у зв'язку з Мінськими домовленостями у нас не вистачає прогресу. Україна вздовж лінії розмежування відкрила багато КПВВ. На жаль, не в такій же мірі це було зроблено з боку сепаратистів у Луганській та Донецькій областях.

З іншого боку нам потрібна імплементація так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Ми хочемо досягти, щоб у цих регіонах (тимчасово окупованих - ред.) були проведені вибори…", сказала Меркель на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції.

"Німеччина буде й надалі виступати за досягнення прогресу в Мінських домовленостях", додала вона. Раніше Зеленський заявив, що виключає проведення виборів на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

Без контролю на кордоні неможливо провести вільні і чесні вибори, а міжнародні спостерігачі не зможуть стежити за виборчим процесом, говорив президент.

"Формула Штайнмаєра" - це план дій для запровадження Мінських угод на окупованій частині Донбасу. Заходи розробив 2015-го Франк-Вальтер Штайнмаєр - міністр закордонних справ Німеччини у 2013-2017-х. Він був членом 4-сторонньої контактної групи "нормандського формату" за участью Німеччини, Франції, України та держави-окупанта Росії. Одним із пунктів Мінських угод були вибори на окупованих територіях та визнання за Донбасом особливого статусу.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...