Доплати нардепам у конвертах та "приборкання норовливих": Баканов розповів про папочки, якими налякав "слуг народу"

Керівник СБУ запевняє, що не володіє інформацією про незаконні виплати депутатам президентської фракції

Голова Служби безпеки України розповів в інтерв’ю «Главкому», що на одне з перших засідань фракції «Слуга народу» приніс два види папочок. За словами Баканова, це була «дуже красива алегорія», зазначають Патріоти України.

«На той момент я вже працював в Службі безпеки, і справді в мене були два види папочок: з реалізаціями на наступний тиждень – там були досить потужні прізвища, і просто порожні папочки. Я попрохав депутатів, щоб ніколи пусті папочки не перекочували у наповнені папочки». – пояснив голова СБУ.

Посадовець зауважив, що не збирався «лякати» нардепів.

«Насправді ніхто нікого не лякає, звичайно. Всі мою позицію знають: для мене немає рівних і рівніших, всі рівні перед законом», - запевняє Баканов.

Також голова Служби безпеки України зазначив, що інформація про доплати в конвертах депутатам з фракції «Слуга народу» на сьогодні не підтверджена.

«Але якщо це правда, то це тривожний сигнал. З іншої точки зору, я вважаю, що платню депутатам потрібно підняти, привести її у відповідність до заробітної плати, яка дозволяє жити, не відволікаючись на побутову економію. Так само, як і працівникам Служби безпеки», - зауважив Баканов.

Нагадаємо, історія з доплатами «Слугам народу» спливла через те, що депутати цієї фракці стали жертвами пранкерів, які і злили інформацію у мережу. Пранкер Джокер переписувався з нардепом Тищенком від імені генпрокурора Руслана Рябошапки. Саме тоді Тищенко і проговорився про доплати у конвертах.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...