Доплати українським силовикам не повернуть: У Верховній Раді назвали дві причини

Напередодні стало відомо, що Верховна Рада проголосувала за повернення доплат українським силовикам - військовослужбовцям та правоохоронцям. Стало відомо, що вони, швидше за все, не отримають виплати. Названо дві причини, які цьому завадять, передають Патріоти України.

Захисники України, які служать у тилу, з 1 лютого перестали отримувати додаткову грошову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень. Натомість їм підвищили розмір зарплати – основної виплати. 10 квітня у суспільстві виник резонанс – стало відомо, що ВРУ вирішила повернути премії військовослужбовцям, які не перебувають на передовій.

Чому доплати українським силовикам не повернуть

Проте тисячі бійців зарано зраділи, вважає народний депутат Ярослав Железняк. Він озвучив дві причини, які завадять реалізувати ініціативу. Перша – для повернення виплат ще знадобиться рішення Каміну, а друга – відсутність коштів.

"На жаль, новина не така радісна, як вона має бути. Це була правка в одному законі. Ця правка не повертає виплати... Ні, щоб повернути ці виплати потрібно дві речі: рішення Кабміну і гроші. Для того, щоб гроші з'явилися, потрібно їх перерозподілити в рамках Кабінету Міністрів, що навряд чи станеться, або це зміни в держбюджет, чого не відбулося сьогодні у залі», – наголосив парламентар.

Представник партії "Голос" пояснив, що грошей, які заощадять за рахунок зниження заробітних плат чиновників, не вистачить навіть на день виплати доплат військовослужбовцям України.

Железняк нагадав, що є спеціалістом з бюджету, і він не впевнений, що редагування зможе заробити.

"Математика каже, що це не допоможе", – цитує депутата ВРУ ТСН.

Політик підкреслив, що йдеться про лише про представників ЗСУ, а й усіх захисників Батьківщини – поліцію, Нацгвардію та багато інших структур. До скасування премій держава витрачала близько 2,7 млрд грн на день. Ярослав Железняк впевнений, якщо влада вже прийняла непопулярне рішення про відміну доплат, навряд чи воно зміниться

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

"Весь світ має пам'ятати": Кулеба розповів, що може змусити Путіна відступити і припинити війну

неділя, 28 квітень 2024, 8:56

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав російського президента-диктатора Володимира Путіна "політичною твариною, яка вміє відчувати страх". Про це він розповів в ефірі CNN 27 квітня, в інтерв'ю журналістці Крістіан Аманпур, передають П...