Допомагала готувати прорив російських ДРГ через кордон: СБУ затримала мешканку Сумщини

Служба безпеки затримала проросійськи налаштовану мешканку Сумщини, яка передавала окупантам розвіддані для здійснення повітряних атак по позиціях Збройних сил України та можливої підготовки прориву російських диверсантів на територію регіону. Про це СБУ повідомила у Telegram, передають Патріоти України.

Фігурантка, яка мешкала у Сумському районі активно поширювала власні антиукраїнські дописи у забороненій російській соцмережі Однокласники, що і привернуло до неї увагу представників спецслужб Росії, які дистанційно залучили жінку до співпраці.

За даними СБУ, у разі успішного виконання завдань окупати обіцяли своїй їй безперешкодне оформлення російського громадянства з можливістю подальшого виїзду до РФ.

Повідомляється, що окупантів цікавила дислокація підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби, які забезпечують захист Сум і державного кордону на північно-східних рубежах України.

Для збору інформації фігурантка об'їжджала місцевість на громадському транспорті й приховано спостерігала за українськими об'єктами.

СБУ повідомляє, що жінка «втемну» використовувала своїх знайомих, у яких розпитувала дані про бійців Сил оборони у прикордонних районах. Під час обшуків у підозрюваної вилучили мобільний телефон із доказами діяльності на користь країни-агресорки.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за поширення інформації про розташування українських військових формувань та у виправдовуванні, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України (ч. 2 ст. 114−2 та ч. 2 ст. 436−2 КК України).

Суд обрав їй запобіжний захід у виді тримання під вартою. Фігурантці загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...