Допомагали своїй злочинній державі: У Фінляндії затримали російських студентів

Трьох громадян Росії підозрюють у експорті товарів подвійного призначення з Фінляндії до іноземних держав. Студенти – двоє 25-річних хлопців та 18-річна дівчина – за рішенням суду перебуватимуть під вартою, поки триває слідство. Про це пише Yle, передають Патріоти України.

Керівник розслідування Кіммо Тууленкарі не надав подробиць у цій справі, лише зазначив, що йдеться про категорії товарів, які (або компоненти яких) можуть використовуватися як у цивільних, так і військових цілях.

«Якщо ми говоримо про продукти розкоші на загальному рівні, то це смартфони, комп’ютери, комп’ютерні комплектуючі, фотоапарати, дрони та інші речі, які є нормальними у повсякденному житті, але які в іншій країні можна використовувати як товари подвійного призначення», – сказав Тууленкарі.

Поліція вважає, що товари вивезено з Фінляндії, оскільки «в країні або країнах призначення на них є попит». Наразі слідство триває правоохоронці, зокрема, вивчають масштаби здійсненого росіянами незаконного експорту.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...