Допомагав білоруській опозиції: Росіянин отримав 11 років в'язниці за "розпалювання ворожнечі"

Суд у Мінську засудив 21-річного громадянина Росії Єгора Дудникова до 11 років позбавлення волі. Саме такий термін просив для нього прокурор, повідомляє правозахисний центр Весна в понеділок, 27 грудня, зазначають Патріоти України.

Відомо, що Дудников озвучував ролики для білоруської опозиції та вів Telegram-канал Загони громадянської самооборони Білорусі, який влада визнала терористичним.
"Суд у справі був закритим і тривав тиждень, тому, в чому конкретно звинуватили Дудникова, відомо лише з матеріалів Слідчого комітету і Прокуратури Білорусі, які було подано у відкритих джерелах", – йдеться в повідомленні.
Дудникова звинувачують у розпалюванні ворожнечі (ч.3 ст.130 КК Білорусі) і закликах заподіювати шкоду національній безпеці (ч.3 ст.361 КК Білорусі). Йому призначили майже максимально можливе покарання за цими статтями.
Дудников жив у Мінську і заробляв озвучуванням мультфільмів і рекламних роликів. Його затримали 5 травня, з того часу він перебував у СІЗО КДБ Білорусі.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...