Допомагав підготувати удар по ешелонах з технікою ЗСУ: СБУ затримала агента РФ на Кіровоградщині

Служба безпеки України затримала мешканця Кропивницького, який допомагав росіянам підготувати ракетний удар по залізничній інфраструктурі Кіровоградщини. Про це СБУ повідомила у п’ятницю, 10 травня, передають Патріоти України.

За матеріалами справи, підозрюваний намагався встановити вебкамеру поблизу одного з мостів, щоб зафіксувати «графіки» переміщення ешелонів із військовою технікою. Зібрану інформацію він нібито планував передати росіянами для підготовки удару.

Зазначається, що таким чином окупанти хотіли порушити постачання зброї та боєприпасів на передову східного та південного фронтів.

Наразі мешканця Кропивницького затримали та взяли під варту. Правоохоронці повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114−2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ). Максимальне покарання за цією статтею — до 12 років позбавлення волі.

П'ять років... і далі

понеділок, 20 травень 2024, 20:19

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України. Не лише, щоб звинуватити опонентів у «розхитуванні човна під час війни». Для звинувачення опо...

Підприємцю з Куп'янська винесли вирок за співпрацю з росіянами (фото)

понеділок, 20 травень 2024, 20:14

Червонозаводський районний суд Харкова виніс вирок власнику продуктової бази у місті Куп'янськ Сергію Ганусу. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді трьох років ув'язнення, позбавлення права займатися господарською роботою на дес...