Допомагав укріплюватися окупантам: У Харкові затримали директора "лісгоспу" (фото)

6 жовтня у Харкові затримали "виконуючого обов'язки директора" так званого "Куп'янського лісгоспу", який допомагав окупантам будувати фортифікаційні споруди. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Як установило слідство, до війни чоловік працював завідувачем одного із секторів державного підприємства "Куп'янське лісове господарство". Перейшов на бік окупантів у квітні, під час окупації міста Куп'янськ. Окупанти спочатку призначили його "головним інженером Куп'янського лісгоспу".

У червні підвищили до "виконуючого обов'язки директора". Призначав чоловіка на цю посаду "виконуючий обов'язки голови військово-цивільної адміністрації Куп'янського району Харківської області". Він допомагав окупантам будувати укріплення.

"Аби догодити російським ватажкам, лісник забезпечував підбір кадрів для роботи у незаконно створеному органі, організовував незаконну заготівлю та надання лісоматеріалів окупаційній владі для облаштування бліндажів та інше", — розповіли в прокуратурі.

За інформацією Державного бюро розслідувань, чоловік також віддав окупантам кілька службових автомобілів лісництва та надав відомості про всіх співробітників.

Слідчі оголосили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Прокурори просять суд обрати підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...