Допоміг втекти місцевим активістам: У Гонконзі затримали українського заробітчанина (відео)

За місцевим законодавством, підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі.

У Гонконзі правоохоронці затримали 11 осіб, зокрема громадянина України, які допомагали втікти до Тайваню місцевим активістам – учасникам антиурядових протестів у 2019 році, інформують Патріоти України.

Як повідомляє South China Morning Post, ідеться про 29-річного хлопця на ім'я Кирило, співробітника одного з ресторанів міста. Його і ще 10 осіб (вісьмох чоловіків і трьох жінок віком від 18 до 72 років), серед яких окружний радник міста Коулун і адвокат Даніель Вонг Квок-тунг, було затримано за підозрою в тому, що вони допомогли 12 біженцям із Гонконгу в 2020 році. Чотирьох із них звільнили під заставу вранці 14 січня. Решту мали випустити до вечора п'ятниці.

За місцевим законодавством, підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі. Зі свого боку координатор Українського центру вільного Гонконгу Артур Харитонов на своїй сторінці у Facebook закликав Міністерство закордонних справ України взяти на контроль ситуацію із затримання українця.

Активістів, яким допомогли втекти, заарештувала берегова охорона, коли вони прямували до Тайваню. 10 з них 30 грудня 2020 року засудили до тюремних термінів – від семи місяців до трьох років за незаконний перетин кордону або організацію злочинів. Зазначено, що вони втікали, бо побоювалися звинувачень через участь в антиурядових акціях протесту в Гонконзі у 2019 році.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...