Допоміг вивезти до РФ понад 10 тонн соняшника: У деокупованому Куп'янську СБУ викрила чергового колаборанта

Ворожий пособник з початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога і відкрито підтримував збройну агресію РФ проти України, інформують Патріоти України.

"40-річний чоловік налагодив тісні робочі та ідеологічні стосунки з представниками ФСБ РФ. Так зловмисник домовився з ними відбирати техніку та майно у приватних підприємців, які виїхали за межі Куп'янського району, під приводом «націоналізації» на користь РФ", — йдеться в повідомленні Управління СБУ в Харківській області.

Ворожий посіпака також організував збір сільгосппродукції та допоміг вивезти до РФ понад 10 тонн соняшника. Від окупантів за співробітництво він отримав «патент на торговую деятельность» та дозвіл займатися підприємництвом. Чоловік став на облік в так званій «податковій службі в Харківській області» та почав поповнювати бюджет країни-агресора.

Правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст.208 КПК України та повідомили про підозру за ч.1 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) та ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Наразі фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...